Hej!       
 Jag heter Jonny Edvinsson och är Huvud instruktör här på Hanmoosadojang i Linköping. Vi har det största utbudet av Koreanska kampsporter i Sverige. Med mina 20 års erfarenhet av kampsport/konst så välkomnar vi människor, från 6 år till våra meningsfulla, roliga och fartfyllda träningspass!


            Bli en del av vår gemenskap du också.
                           Välkommen!

Min kampsport resa / liv började ca: 1988 i Västergötaland i Källby . Min bästis Dick och jag brukade  dricka riktigt fint lös te ( calypso te med honung samt några droppar mjölk i ) och kolla på massor av kampsportrullar. på hans rum. bl.a. Bruce Lee, Van Damme, Chuck Norris .m.m. Det var vår kampsport källa till vår kampträning ute i Dicks färäldrars trädgård, de hade ett garage som stog tomt, där byggde vi våran dojo. Vi tränade hårt och ibland sov vi över i vår dojo...  
  Ja, jag saknar den tiden !!!

Januari 1997 började min riktiga kampsport karriär..  Jag började träna Jiu-jutsu i en klubb i Lidköping det var riktigt kul efter bara 4,5 år ( tack vore träning med kompisen Dick i många år, tror jag ) tog jag mitt första svart bälte ( 2001-05-19  på Bosön; Stockholm ) och jag hade varit instruktör i klubben sen något år tillbaka. Den klubben hade även Bjj på schemat och det tränade / tävlade jag i också. En kväll när jag satt bredvid budo mattan och väntade på mitt träningpass, bläddrade jag i tidningen Fighter och fick syn på ett reportage om några som varit i Syd Korea och tränat samt tävlat med svärd..... 


Jag var riktigt nervös när jag kontaktade svärdmästaren som de hade interjuvat i tidningen Fighter. För att han var inte svensk, han var Korean. Som jag hade sett tidigare i reportage. Jag tyckte det var otroligt spännande och fascinerande att ha en asiat som skulle bli min mästare och instruktör, för det hade man bara sett i filmer tidigare. Jag ringde upp och han presenterade sig som Simon Lim i telefonen med en Svensk Koreansk Engelsk brytning. Han sa att jag var välkommen upp till Örebro och testa på stilen Haidong gumdo. För att det var det svärdkampsporten hette Haidong gumdo. Jajamen, jag tog mig i kragen och satte mig i bilen och körde upp till Örebro. Det var 30 mil mellan Lidköping och Örebro tur o retur och det pendlade jag 2ggr i månaden i några år innan jag skulle få göra mitt promotion test för första svarta bältet även i svärdstilen Haidong gumdo.


Det var en kall November natt 2003, Minibussen svängde in bland husen och ställde sig på en parkering. Vi hade kört i nästan 12 timmar och var riktigt trötta. Master Lim hade inte beställt något hotell rum den natten, viste ej om vi skulle komma hit så fort. Vi var i Tyskland i staden Hannover. Om några timmar ska jag och mina kompisar få göra promotion test till 1:a Dan svart bälte, inför Jeong Ho Kim 10 Dan grundaren av Haidong gumdo. Det är bara att försöka att sova några timmar till här i bussen, för snart så gäller det...

Vi gick in genom entre dörrarna, in i den stora arenan, Där inne pågick  förberedelserna, för ikväll ska det bli en stor kampsport gala här. Olika stilar ska visa upp sig bl,a, Wushu, Teakwondo, Karate, Hapkido, Shaolin kungfu, Ja, jag vet inte vad alla stilarna heter och vi från Sverige och Master Han ska representera Haidong gumdo på  årets upplaga av Budoaction Martial arts Galan här i Hannover.

Det var riktigt kul och spännande att få träffa Master Han igen.
Master Sang-Hyun Han 7 dan, Haidong gumdo är teknisk director och har huvudansvaret för European Haidong gumdo Association, Där vi stog skymtade jag även Grundaren Jeong Ho Kim 10 Dan och flera andra Masters, Nu är det dax, fick jag höra. Om en timme ska vi göra vårat examen prov i Haidong gumdo, dax att värma upp!

Vi stod i rad bredvid varandra, och min kroppen darrade av nervositet,  har precis gjord Haidong gumdons hälsning cermoni. framför de sittande Mästarna. Då var graderingen i fullgång,  vi fick gå upp en och en och visa upp vad vi skulle kunna Det var 12st Mönster och sen 12st sparrings moment, det kändes bra, kanske några missar här och var kände jag. men som helhet kändes det bra i alla fall jag kunde inte gjort bättre. Och nu var det kraftprovet kvar 30 armhävningar på fingertopparna. Så här ser inte dagens gradering ut, strukturen är annorlunda och den är mer organiserad, men det var en underbar känsla när jag fick mitt välförtjänta dubbel sidiga cetifikat, där det står bl.a.:
1 Dan  Jonny Edvinsson swedish 2003-11-08 och längst ner underskift
Master Jeong Ho Kim President World Haidong gumdo Federation.
Ja, det här var ett minne för livet!!


Det var 2004 året som allt hände / förändrade mitt liv. Jag hade slutat att träna Jiu jutsu helt nu och startart upp och satsade helhjärtat på min Kampsportklubb Moodowon Martial arts -Lidköping. För några månader sedan hade jag blivigt svartbältare i Haidong gumdo och jag hade det i Jiu jutsu också. Det var inte många i Lidköping på den tiden som var mästare i två stilar. Med hjälp av en stor artikel / interjuv en hel sida i lokaltidningen så kom jag igång med klubben riktigt bra  Jag hade lite tur också för att den 23 Januari var det premiär för Den siste samurajen på bio med Tom Cruise, så det bidrog en del. I september samma år hade jag 36 st som tränade Haidong gumdo.


Den 20 mars 2004 var de flesta svartbälterna från hela Sverige i Frankrike. Vi skulle deltaga i en kampsport gala på sportarenan Bercy i Paris. Galan hette 19e Festival des Arts Martiaux L"intégrale, Bercy 2004 på Franska. Det var en gigantisk föreställning, olika kampsporter och mästare från olika delar av världen var där och olika Tv bolag var där bl.a. Eurosport en sportkanal. Det var vi från Sverige och det tyska teamet samt Master Han och några andra koreanska mästare som presenterade Haidong gumdo på galan, Efter den här galan så växte Haidong gumdo i Europa väldigt mycket. Det var väldikt kul att få vara med och bidra till det:

Nästa stora händels samma år, skulle bli Korea resa och VM i Haidong gumdo. Men kärleken satte pinnar i hjulet, så det blev inget Korea den sommaren. Vi köpte hus i stället och tur var väl det vi bor fortfarande ihopp och har det gott ihop. Tiden gick och klubben flöt på som vanligt. I oktober 2005 var vi i Schweiz Instruktörs utbildning /Läger för Haidong gumdo Europa. Där hugg jag bambu för första gången, med riktig Jingum. Det kändes mäktigt och vilka fina dagar vi hade.


Det var på den här tiden jag började träna andra slags vapen också. Jag har en vän som heter Duck  och har sitt utsprung från Vietnamn och hans föräldrar hade en kinakrog i Lidköping. Duck hade tränat och studerat Shaolin Kungfu imånga är innan han kom till Sverige och även nu i Göteborg. Så han lärde mig stav och spjut samt hillebard shaolinformer. Vi tränade i många år och där ligger min grund i långa vapen masteri.

Jag har alltid varit intresserad av gammal tradition och idrott Det är därför jag började tränar kampsport. Jag har studerat  och forskat i Samurajernas liv och nu den gamla koreanska stridsmanualen Muye dobo tongji och de har givigt mig många års träning och välbehag. Till och med guldmedaljer i olika internationella tävlingar. Är Du intresserade av mitt kampsystem och börja träna. eller vill du driva en Jangmookido klubb i din stad, hör av dig så berättar jag mer...
för mer information besök  www.jangmookido.org 


2006 var det äntligen dax för mitt första VM i Korea. Det var Jag och två elever som ställde upp från Moodowon Martial Arts -Lidköping 2 guld och ett brons tog vi hem till Sverige väldigt lyckat VM i Haidong gumdo i Korea.

2007    1
:a European Haidong gumdo Championship i Switzerland 
Jag var riktigt nervös jag hade bara några minuter kvar innan det var min tur att tävla. En Koreansk mästare såg att jag var lite uppspelt, han kom fram till mig och sa: - Master, sätt dig och meditera lite så kommer det gå bra för dig. Jag satte mig ner och andades lungt, försökte gå in i mig själv och då var det dax. Jag och mina motståndare sprang ut i arenan och förberädde oss för final round i disciplinen Putting out candle med svärd för svartbälten jag hade tre motståndare mot mig de satt om kring mig jag såg att de var väldigt fokuserade huggen mot ljusen var på commando och den som först släcker ljuset utan att nudda ljuset med svärdert vinner EM guld, ja, det var väldigt psykiskt påfrestande jag försökte att andas djupt.  Det går ett sus på läktarna och första commandot kommer och alla 4 EM deltagarna missar första släckningen...
Ja,  jag blev EM 3:a den tävlingen och bättre gick det för min elev Fredrik EM guld i samma disciplin för färgbälten vi kom också hem med 2 st nya svartbältare till min klubb samt jag själv graderades upp till andra dan svartbälte Haidong gumdo.
Det var en härlig känsla att få se minna elever lyckats i Schweiz och se deras kroppsspråk när de lyckades, Det var den största känsla för mig!

Vi hade tränat Hapkido ett tag hos master Lim i Örebro och det kändes bra greppen på minndes av min Jiu jutsu fast lite annurlunda det kändes lite mer avancerat  med fler  avancerade sparkar och slag kombinerat med tryckpunkter kast och svep samt grepp och lås kombinationer och alla vapen ska vi inte prata om Danbong, Nunchaku, långstav m.m. Ja, det här kommer bli kul att börja instruera hemma i klubben i Lidköping.

2009-01-30 Lyckades jag och mina kompisar ta första mästargraden även i Hapkido efter hård och rättvis unik hapkido träning.
På hösten samma år blev klubben stor.  Vi gick ihopp med Taekwondo klubben i stan så vi delade lokal. Nu kunde vi erbjuda våra elever tre st Koreanska stilar under samma tak.  Vi hyrde en lokal mitt i centrala Lidköping, kanon läge, Det var riktigt bra!!!


"2011 förändrades hela mitt liv
Mitt jobb där jag jobbade skulle läggas ner så jag och min sambo flyttade till Linköping. Där fick vi jobb bägge två och Jag startade en ny kampsport klubb där
som heter Hanmoosadojang - Korean Warrior Club efter ett halvår ungefär så insåg jag att det var väldigt svårt att komma igång / få medlemmar så jag kontaktade KFUM Teakwondo Linköping klubb och nu är jag med dem. det är riktigt kul. Det har gått några år sen dess och nu har vi ett stabilt och härligt gäng i både  Hapkido och Haidong gumdo samt Jangmookido.

Jag hoppas att med den här lilla berättelsen kunna inspirera och få intresserade människor att börja träna kampsport.   Välkomna till oss !!!.