84326334-BWIT6

Hanmoosadojang tillhör...

 International Jangmookido Federation Jangmookido Sweden

JANGMOOKIDO
  The Way of Korean Long Stick


JANGMOOKIDO  är en elegant och kraftfull  Koreansk vapenart och kampsport som härstammar från den antika konsten att bemästra, den koreanska långa bambu staven - Bhong, som påminner mycket om både japansk (bostav) och kinesisk stavteknik.  Jangmookido är en familje kampidrott där barn, vuxna och föräldrar kan träna, utvecklas och ha kul tillsammans. Jangmookido en unik kampsport som har utvecklas från de anrika Koreanska elitkrigare klassen som ägnade sitt liv till studier av kampsport och skydd och försvar av moder landet. Jangmookido tekniker och rörelser är vackra, flytande, dynamiska och med en balans av hastighet, kraft och noggrannhet,  men har ett tydligt dödligt syfte. 


Tränings principer av Jangmookido
Jangmookido är en omfattande kampsport med spektakulära kamptekniker. Inlärningsprocessen bygger på flera principerna: Grundläggande teknik, Rörelse mönster, Sparring, Meditation och Hugg mot mål. Varje träningsprincip har ett speciellt syfte för att utveckla Jangmookido ut mentalt, fysiskt och spirituellt.
 

Kibondonjak   
Grundläggande tekniker, dom kan tränas ensam och i grupp och är din guide till att hitta rätt balans och styrka i din kropp och vapen teknik. Vi lär ut  Kibon Jase -  ställningar,  Kibon chigi - attacker  och  Kibon maki - blockeringar samt Kibon ro Bub - förflyttningar. Man lär sig även stav rotationer som heter Dol Ri Ki på Koreanska.

Hyung  
 Rörelsemönster är en träningsmetod som har utarbetat för att du individuellt ska kunna träna metoder för anfall och försvar. Rörelsemönster lär dig att röra dig som en (martial artist) och förbättra balans, koncentration, andning, rytm och fokus samt kraft i kampteknikerna. För att verkligen förstå och lära in ett mönster så måste man träna dem tusentals gånger. 

 Ki Bub

Meditation både sittande och i rörelse, utan och med vapen. Ki Bub träningen hjälper dig att kontrollera och stärka kroppen, reglera och kontrollera din andning och lugnar sinnet. Syftet med andningen i Jangmookido är inte bara att förbättra hälsan utan också kunna förstå kampfärdigheterna inre väsen. 

Dae Ryun  

Kamp eller sparring är en träningsmetod där du får pröva dina färdigheter mot en verklig motståndare. Det främjar tajming, känsla för distans, effektivitet i kamptekniker, kampanda, uthållerhet, tuffhet och flexibilitet. 

Bägi  
Hugg mot mål  eller hugg tester är Jangmookido i praktiken och kräver att man har en stark mental fokus. Du behöver både vapen och kroppskontroll, snabbhet, balans, precision och koordination för att bli en riktig  hugg mästare!      

 
Som nybörjare kommer du få  bemästra konsten att
Släcka ljus -Cheot Bul Kkeugi